Karalius pingvinas

Karaliaus pingvino mokslinė klasifikacija

Karalystė
Animalia
Prieglobstis
Chordata
Klasė
Paukščiai
Įsakymas
Sphenisciformes
Šeima
Spheniscidae
Gentis
Aptenoditų
Mokslinis vardas
Aptenodytes patagonicus

Karaliaus pingvino apsaugos statusas:

Mažiausiai susirūpinimo

Karaliaus pingvino vieta:

Antarktida
Vandenynas

Karaliaus pingvino faktai

Pagrindinis grobis
Kriliai, žuvys, krevetės
Skiriamasis bruožas
Didelis kūno dydis su geltonais ženklais ant galvos
Buveinė
Uolėtosios Antarkties salos
Plėšrūnai
Leopardo ruonis, banginis žudikas, rykliai
Dieta
Mėsėdis
Vidutinis šiukšlių dydis
1
Gyvenimo būdas
  • Kolonija
Mėgstamiausias maistas
Krilas
Tipas
Paukštis
Šūkis
Daugiau nei 2 milijonai perinčių porų!

Karaliaus pingvino fizinės savybės

Spalva
  • Pilka
  • Geltona
  • Juoda
  • Balta
Odos tipas
Plunksnos
Gyvenimo trukmė
15 - 20 metų
Svoris
11 kg - 16 kg (24 svarai - 35 svarai)
Aukštis
60 cm - 90 cm (24 colių - 35 colių)

'Karališkasis pingvinas savo dydžiu nusileidžia tik imperatoriaus pingvinui.'



Karališkasis pingvinas, būdamas toks pat aukštas kaip vidutinis mažylis, yra didelis savo rūšimi. Tik imperatoriaus pingvinas yra didesnis. Taksonomija į karalystę ir imperatorių pingvinus patenkaAptenoditų gentis . Abu jie yra vandens ekspertai ir gali nerti į didelę gelmę. Karališkieji pingvinai patys medžioja žibintus, krilius ir vėžiagyvius bei maitinasi savo jauniklius. Karališkųjų pingvinų jaunikliai labai skiriasi nuo suaugusiųjų, jų rudos pūkuotos plunksnos. Kūdikiai gali užtrukti daugiau nei metus, kol taps nepriklausomi.



Neįtikėtini karaliaus pingvino faktai

  • Medžiojant grobį, karalius pingvinusgali pasiekti 300 metrų gylį, beveik 10 minučių pabūti po vandeniu ir nuvažiuoti 1200 mylių.
  • Norvegijos karalius Haraldas Vvainikavo vieną pingvinąEdinburgo zoologijos sode - riteris. Jo oficialus vardas yra seras Nilsas Olavas.
  • Karališkasis pingvinas kolonijos gali būtinet 200 000 paukščių, tačiau šeimos nariai gali atpažinti ir surasti vienas kitą pagal unikalius balsus.

Karaliaus pingvino mokslinis vardas

Taksonomija karališkąjį pingviną įtraukia įSpheniscidaešeima su visais kitais pingvinais, tačiau tik imperatoriai ir karaliai pingvinai turi atskirą gentį:Aptenoditų, kuris graikų kalba reiškia „narą be plunksnos“. Šie du paukščiai yra didesni už visus kitus pingvinus; turėti ilgą, ploną sąskaitą ir ryškias spalvas; nerti giliau ir ilgiau nei kiti; ir yra vieninteliai du, kurie deda vieną kiaušinį ir naudojasi kojomis vietoje to kiaušinio lizdo. Mokslinis karališkojo pingvino pavadinimas yraAptenodytes Patagonicus. Nors dauguma šių padarų gyvena subarktiniuose regionuose, fosilijos juos patagonijos regione patalpino mažiausiai prieš 6000 metų, taigi jų antroji mokslinio pavadinimo dalis.

Šio gyvūno bendras vardas atsirado iš Europos tyrinėtojų XVIII amžiaus pradžioje, kurie manė, kad jie yra didžiausi pingvinai. Tik antroje kapitono Kuko kelionėje tyrinėtojai rado didesnę imperatoriaus pingvinas .



Karaliaus pingvino išvaizda

Karališkasis pingvinas yra antras pagal dydį pingvinas. Vidutinis suaugęs žmogus yra 35 svarai, o vyrai yra šiek tiek sunkesni nei moterys. Jie vidutiniškai yra 3,1 pėdų ūgio arba maždaug tokio pat dydžio kaip tipiškas mažylis.

Šie gyviai yra pritaikyti arktiniam klimatui, palaikydami šilumą keturiais plunksnų sluoksniais - 70 yra tik kvadratiniame colyje odos! Trys arčiausiai kūno esantys sluoksniai yra pūkinės plunksnos, o išorinis sluoksnis yra alyvuotas hidroizoliacijai. Tačiau kūdikis nėra atsparus vandeniui. Todėl jie nepatenka į vandenį tol, kol jų pūkuotos rudos plunksnos pasisuka į suaugusių juodai baltas.

Juoda galva ir oranžinė plunksna

Karališkieji pingvinai turi juodas galvas su skiriamu oranžiniu plunksnu prie ausies ir gerklės. Plunksnas išblunka iki geltonos spalvos, kai artėja prie baltos krūtinės. Ši dviejų tonų spalva užmaskuoja juos tiek iš plėšrūnų, tiek iš grobio vandenyje. Balti padarai susilieja su saulėtu paviršiumi, kai padaras apžiūri pingviną iš apačios. Iš viršaus juoda spalva padeda pingvinui susilieti su tamsiu jūros dugnu. Jie turi storas, juodas kojas, kad galėtų laikyti kiaušinius ir jaunus viščiukus, o jų snapas, kurio abiejose pusėse yra oranžinė spalva, yra ilgesnis nei bet kurios kitos pingvinų rūšies.



Karaliaus pingvino elgesys

Šie paukščiai yra labai socialūs padarai. Nors jie dalijasi erdve su tokiomis pingvinų rūšimis kaip „Gentoo“ , Magelanas ir Karališkas , jie su jais nebendrauja. Suaugusieji dažnai kovoja tarpusavyje, iš kurių dominuojantieji keliauja į savo glėbio centrą. Jie nepaprastai smalsūs žmonėms, jie ateis į lankytojus ištirti. Jų kolonijose gali būti dešimtys ar net šimtai tūkstančių perinčių porų. Kolonijų dydis padeda jiems susikaupti šilumai. Jaunikliai taip pat formuoja grupes, vadinamus komunaliniais lopšeliais. Suaugusieji palieka pašarų, kai grįžta draugai ar tėvai, šie padarai atpažįsta vienas kitą per unikalius balsus.

Karališkieji pingvinai nori vaikščioti ar rogutėmis, palyginti su apyniais. Jie yra plaukikai ekspertai ir plaukioja 3–6 mylių per valandą greičiu. Įrašų duomenimis, medžiojant maistą, jie buvo rasti net už 1200 mylių ir 1000 pėdų gylyje.

Karaliaus pingvino buveinė

Šie padarai klesti subantarktinėse salose. Nors jų beveik nebuvo, dingo Patagonijos regione. Mokslininkai juos taip pat pastebėjo pietų Afrika ir net Staten saloje Niujorke!A. patagonicusyra porūšis, gyvenantis Pietų Džordžijoje, Folklendo salos ir pietų Čilė .A. patagonia halliyra porūšis, gyvenantis Kergueleno salose, Princo Edvardo saloje, Krozeto salose, McDonaldo salose, Heardo saloje ir Macquarie saloje.

Skirtingai nuo imperatoriškų pingvinų, karališkieji pingvinai lieka toliau į šiaurę mažiau priešiškame klimate. Šiltuoju metu temperatūra gali siekti 50 laipsnių Farenheito. Jie linkę rinktis plokščius žalius ar akmenuotus paplūdimius, kurie nėra padengti sniegu ir ledu. Optimalios vietos siūlo vėjo apsaugą aplinkiniuose snieguotuose kalnuose. Jie neria į didelę gelmę medžioti dieną, tačiau tamsoje būna sekliuose vandenyse. Poravimosi metu paukščiai judės į sausumą.

Karaliaus pingvino populiacija

Ši rūšis susidūrė su grėsmėmis savo populiacijai XIX – XX a. Kadangi ruoniai buvo medžiojami dėl kailio, buvo realizuota galimybė pingvinus panaudoti aliejui, o kai kurios populiacijos buvo beveik išnaikintos. Tačiau šiandien karališkųjų pingvinų populiacija yra Mažiausiai susirūpinimo Kategorija. Dabartiniai skaičiavimai rodo, kad yra 2,23 mln. Perinčių porų, ir šis skaičius didėja.

Karaliaus pingvino dieta

Šie paukščiai medžioja kolonijose. Norint sunaudoti daug energijos, jų maistui reikia daug maisto, nes jie per dieną neretai net 100 kartų neria į vandenyno dugną! Čia jie randa žibintų, taip pat kitų rūšių žuvų, kalmarai , maži vėžiagyviai ir kriliai. Suaugusieji per dieną suvartos net 450 žuvų, o jie maitina savo jauniklius, regurgituodami maistą. Šiais laikotarpiais suaugęs žmogus suvalgys 8 svarus maisto per dieną! Tai prilygsta vidutiniškai išaugusiam vyrui, valgančiam 25 dideles picas! Jaunikliai gimsta turėdami kūno riebalų atsargų, padedančių jiems netekti svorio iki 70 proc., Leidžiant jiems išgyventi mažiausiai tris mėnesius, laukiant, kol suaugusieji ras ir pristatys maistą.

Medžiojant savo grobį karališkasis pingvinas pasiekia maždaug 54–110 metrų gylį, tačiau žinoma, kad jie eina net 328 jardus. Jie gali likti po vandeniu beveik 10 minučių. Virš jų akių esanti kapiliarinė liauka filtruoja druską, kuri leidžia jiems vartoti vandenyno vandenį. Tai naudinga, nes gėlo vandens šaltiniai gali būti užšalę.

Karaliaus pingvino plėšrūnai ir grėsmės

Karališkieji pingvinai yra kategorijoje Mažiausiai susirūpinęs . Jų buveinės yra pakankamai šaltos, kad jose būtų mažai gyventojų, o tai reiškia, kad žmonių poveikis jų populiacijoms yra mažas. Jų mityba įvairi, todėl per didelis žuvų kiekis, pvz., Kriliai ir klimato pokyčiai, nepakenks jų mitybai. Tačiau visuotinis atšilimas, atrodo, turi įtakos sėkmingam veisimui. Nepaisant visuotinio atšilimo, karališkųjų pingvinų populiacija didėja.

Šie padarai nėra pagrindinis bet kurio gyvūno maisto šaltinis, tačiau jie turi keletą plėšrūnų. Suaugusiųjų grėsmė yra jūrų gyvūnai, nes pingvinų buveinė yra sunki sausumos gyvūnams. Leopardo antspaudai ir banginiai žudikai yra didžiausia grėsmė suaugusiesiems, nes jie grobia vandenį.

Tokie paukščiai kaip skuos, apvalkalai, pietiniai juodakakliai kirai ir milžiniškos petelsės yra pakankamai stiprios, kad žemėje galėtų užčiuopti kiaušinius ir jaunus pingvinus, kurie paliekami be priežiūros suaugusių žmonių.

Karaliaus pingvino reprodukcija, kūdikiai ir gyvenimo trukmė

Karališkieji pingvinai lytiškai subręsta maždaug trejų metų amžiaus, tačiau greičiausiai jie laukia iki šešerių metų, kol pradės veisti. Poravimosi sezoną žymi sukrėtimas rugsėjo, spalio ar lapkričio mėnesiais. Tie, kurie meldžiasi ar rausiasi, o ne veisiasi, yra atskirti nuo kitų, kurie veisiasi. Molding karališki pingvinai juda į sausumą ir lieka be vandens, kol išaugs naujos vandeniui atsparios plunksnos. Tai trunka maždaug tris savaites, per kurias jie išgyvena iš susikaupusių kūno riebalų. Pasirengę poruotis, karališkųjų pingvinų patinai praleidžia nuo kelių valandų iki kelių dienų, aukštai pakeldami galvas, skambindami ir ištiesdami šlepetes, kad pritrauktų porą. Rungtynės yra sėkmingos, kai abu paukščiai vienu metu purto galvą.

Karališkieji pingvinai veisiasi tik du kartus per trejus metus. Karališkieji pingvinai ir imperatoriniai pingvinai yra vieninteliai, kurie nestoja lizdų. Karališkieji pingvinai verčiau nuo lapkričio iki balandžio deda vieną šviesiai žalią kiaušinį ir inkubuoja jį su šilta odos raukšle, kuri kabo virš jų pintinių kojų, ant kurių remiasi kiaušinis. Kiaušinis išsirita maždaug po 54 dienų. Gimęs kūdikis yra nuogas ir dar 39 dienas turi likti po tėvo šilta oda. Patinai ir moterys pakaitomis saugo kūdikį ir medžioja. Jaunikliai dar devynis mėnesius susirenka į lopšelį, vadinamą lopšeliu, todėl plėšrūnams sunkiau išskirti vieną kūdikį. Viščiukas pasikliauja regurgituotu suaugusiųjų maistu.

Nors kiti pingvinų kūdikiai per vieną vasarą pereina nuo kiaušinio prie plaukimo ir medžioja, nepaisant to, ar yra maisto, karališkųjų pingvinų naujagimiams reikia gausaus medžioklės sezono. Kadangi tai užtrunka daugiau nei metus, karališkųjų pingvinų kolonijos paliekamos ištisus metus.

Vidutiniškai karališki pingvinai laukinėje gamtoje gali gyventi iki 25 metų, o nelaisvėje - 30 metų. Kai kurie zoologijos soduose gyvenantys asmenys nėra žinomi, nes jie gimė kitur, tačiau zoologijos sodo prižiūrėtojai mano, kad kai kurie jų yra bent 30-ies.

Karaliaus pingvinai zoologijos sode

Lankytojai gali apžiūrėti karališkuosius pingvinus keliuose zoologijos soduose JAV, Australijoje ir Jungtinėje Karalystėje. Jie apima:

Peržiūrėti visus 13 gyvūnai, prasidedantys K

Įdomios Straipsniai