Tasmanijos velnias

Tasmanijos velnio mokslinė klasifikacija

Karalystė
Animalia
Prieglobstis
Chordata
Klasė
Žinduoliai
Įsakymas
Dasyuromorphia
Šeima
Dasyuridae
Gentis
Sarkofilas
Mokslinis vardas
Sarcophilus harrisii

Tasmanijos velnio apsaugos statusas:

Netoli grasino

Tasmanijos velnias Vieta:

Okeanija

Tasmanijos velnio faktai

Pagrindinis grobis
Pelės, žiurkės, triušiai
Buveinė
Miško paklotas
Plėšrūnai
Gyvatės, žmogaus, laukiniai šunys
Dieta
Visavalgis
Vidutinis šiukšlių dydis
3
Gyvenimo būdas
  • Vienišas
Mėgstamiausias maistas
Pelės
Tipas
Žinduolis
Šūkis
Išskirtinai randama Tasmanijos saloje!

Tasmanijos velnio fizinės charakteristikos

Spalva
  • Ruda
  • Pilka
  • Juoda
  • Balta
Odos tipas
Kailiniai
Didžiausias greitis
15 mylių valanda
Gyvenimo trukmė
5-8 metai
Svoris
6–8 kg (13–18 svarų)

„Tasmanijos velniai išleido čiaudulį, kad atbaidytų kovoti norinčius gyvūnus“



Tasmanijos velnias yra žvėris. Jie yra naktiniai, naktį medžioja grobį. Šie žinduoliai yra mėsėdžiai, valgantys paukščiai , vabzdžiai , varlės , ir mėsos (negyvi gyvūnai). Tasmanijos velniai gyvena vienišą gyvenimą. Gamtoje jie gali sulaukti maždaug penkerių metų amžiaus.



Neįtikėtini Tasmanijos velnio faktai!

• Šie žinduoliai gyvena saloje, vadinamoje Tasmanija
• Jie dieną miega urvuose ir tuščiaviduriuose rąstuose
• Šis žvėris gali atidaryti žandikaulius 80 laipsnių kampu (labai platus!), Kad galėtų sunaudoti grobį
• Tasmanijos velnių kūdikiai vadinami imps arba džiaugsmais

Tasmanijos velnio mokslinis vardas

Tasmanijos velnio mokslinis vardas yra Sarcophilus harrisii. Kartais jie vadinami meškų velniais, nes atrodo kaip miniatiūriniai lokiai. Pirmoji mokslinio pavadinimo „Sarcophilus“ dalis yra poros graikiškų žodžių junginys. Sarc reiškia kūną, o philus (philo) - meilę. Tai reiškia šių gyvūnų meilę valgyti mėsą. „Harrisii“ yra lotyniškas „Harris“. George'as Harrisas buvo tas gamtininkas, kuris pirmą kartą paskelbė Tasmanijos velnio aprašymą 1807 m.



Jo šeimos klasifikacija yra Dasyuridae ir ji priklauso Žinduolių klasei. Tasmanijos velniai priskiriami tai pačiai šeimos klasifikacijai kaip kitas Australijoje gyvenantis žvėris, vadinamas a kvepalai . Kalviai kartais vadinami vietinėmis katėmis.

Tasmanijos velnio išvaizda ir elgesys

Tasmanijos velnias yra mažas žinduolis trumpu rudu ar juodu kailiu, kurio krūtinėje yra baltų plaukų juostelė. Kai kurie iš šių žvėrių turi tamsių uodegų baltų plaukų dėmeles. Šio marsupialo priekinės kojos yra ilgesnės už galines. Jie turi tamsias akis ir mažas panašias į ausis. Šie gyvūnai pasižymi puikiu regėjimu ir klausa, leidžiančiais naktį susekti grobį.

Jie yra žinomi dėl labai tvirtų žandikaulių. Tiesą sakant, šio marsupialo žandikaulių įkandimo jėga yra 94 svarai. Ta stipri įkandimo jėga leidžia jiems lengvai sunaudoti rastų negyvų gyvūnų mėsą, plaukus, kaulus ir organus. Kai kurie mokslininkai vadina Tasmanijos velnius kaip aplinkos vakuumą, nes jie išvalo skerdenas, kurias randa savo buveinėse.



Tasmanijos velniai yra didžiausias mėsėdis marsupialas pasaulyje. Šį titulą jie turi daugiau nei 80 metų! Tiksliau, šie padarai sveria nuo 9 iki 29 svarų. 29 svarus sveriantis Tasmanijos velnias yra toks pat sunkus kaip trys vieno galono skardinės dažų. Šie žinduoliai yra nuo 20 iki 31 colio ilgio. Pavaizduokite du boulingo kaiščius, surikiuotus iki galo, ir jūs turite 31 colių Tasmanijos velnio ilgį. Šio žinduolio uodega lygi pusei jo kūno ilgio. Šie gyvūnai savo uodegoje kaupia riebalus, kad būtų naudojami energijai. Taigi, jei matote vieną iš šių gyvūnų stora uodega, žinote, kad jis sveikas.

Vienas iš šio maršupo gynybinių bruožų yra tai, kad jis gali išlaisvinti kvapą, jei jaučia grėsmę. Tai panašu į tai, kas a skunkas daro, kai jaučia baimę. Jaunieji Tasmanijos velniai puikiai lipa medžiais, kad išvengtų plėšrūnų. Šie gyvūnai gali nubėgti iki aštuonių mylių per valandą, o tai suteikia jiems didelę galimybę saugiai nuvykti į slėptuvę.

Šie gyvūnai yra vieniši žinduoliai. Tačiau jie turi agresyvumo reputaciją. Jūs tikriausiai žinote Tasmanijos velnią iš populiaraus animacinio filmo „Bugs Bunny“. Tas pašėlęs personažas niekada nestovėjo vietoje! Iš tikrųjų šie gyvūnai yra agresyvūs tik bendraudami su kitais Tasmanijos velniais, maitindami grobį. Jie riaumoja, rėkia, rėkia ir urzgia vieni kitiems, kai ratu skerdeną bando pavogti didžiausią gabalą. Kiekvienas gyvūnas, valgantis negyvą grobį, nori dominuoti visoje grupėje. Ar galite įsivaizduoti, kaip triukšmauja, kai daugybė šių gyvūnų susirenka pavalgyti?

Susirėmę du Tasmanijos velniai, jie atveria burną, kad atskleistų dantis, urzgtų ir rėktų vienas kitam. Jų ausys parausta, kai nosis į nosį yra su kitu Tasmanijos velniu. Jie netgi gali nudžiūti priešininką. Kodėl? Išleisti čiaudulį yra pastanga atbaidyti kitą gyvūną, kad išvengtumėte kovos. Jų nuožmumo reputacija turi daug bendro su vienas kitam sklindančiais kriokiančiais garsais.

Tasmanijos velnias eina uostydamas kelią

Tasmanijos velnio buveinė

Tasmanijos velniai gyvena Tasmanijoje. Tasmanija yra Australijos salų valstybė. Anksčiau jie gyveno Australijos žemyne, tačiau jų skaičius sumažėjo, kol žemyne ​​jų neliko. Jie gyvena Tasmanijos pakraščiuose ir miškuose. Klimatas švelnus, kritulių kiekis menkas ar vidutinis.

Dienos metu šie gyvūnai miega tuščiaviduriuose rąstuose, duobėse ar urvuose. Naktį jie išeina ieškoti grobio. Jų tamsus kailis padeda įsilieti į aplinką, jiems judant už savo pastogės ribų. Šie gyvūnai nemigruoja, visus sezonus būna toje pačioje vietovėje.

Tasmanijos velnio dieta

Ką valgo Tasmanijos velniai? Jie valgo paukščius, varles ir vabzdžius. Jie žinomi kaip valytojai, vadinasi, jie valgo grobį, kurį užmušė kiti gyvūnai. Kartais šie žinduoliai, ieškodami maisto, nueina iki dešimties mylių. Jie gali valgyti įvairiausius gyvūnus ir greičiausiai sunaudos grobį, kurio gausiausia jų buveinėje. Trumpai tariant, šie gyvūnai nėra išrankūs valgytojai!

Mėsėdis žvėris yra Tasmanijos velnių klasifikacija. Tai retas dalykas. Tiesiog pagalvokite apie kai kuriuos kitus gerai žinomus žirginius, tokius kaip koala meškos , vombatai ir žinoma, kengūros . Visi tie žvėreliai yra žolėdžiai gyvūnai. Jie turi dantis, skirtus augalams ir žolėms ėsti, o Tasmanijos velnias turi dantis ir žandikaulius, kurie skaldo mėsą, kaulus ir kt.

Paprastai Tasmanijos velnias suvalgo apie 20% savo kūno svorio. Taigi 20 svarų Tasmanijos velnias maitinimo laikotarpiu suvalgydavo maždaug keturis svarus maisto. Keturi svarai maisto yra lygūs ketvirčio boulingo kamuolio svoriui. Kai kurie iš šių gyvūnų gali suvalgyti iki 40% savo kūno svorio!

Tasmanijos velnio plėšrūnai ir grasinimai

Lapės ir prijaukinti šunys yra Tasmanijos velnio plėšrūnai. Kartais šie gyvūnai klaidžioja po fermas, stengdamiesi sugauti vištas ar kitus mažus gyvulius. Ūkyje gyvenantis didelis šuo greičiausiai užpuls savo teritorijoje rastą Tasmanijos velnią.

Tasmanijos pleišto uodega erelis turi tą pačią buveinę kaip ir šis gyvūnas. Erelis ir Tasmanijos velnias gali susidurti tarpusavyje, kai abu bando išgrobstyti tą patį negyvą grobį.

Šiuos gyvūnus žudo automobiliai, bandydami kirsti kelius. Šie padarai yra aktyvūs naktį, todėl keliu einantis vairuotojas gali nematyti jų bandančių pereiti. Be to, šios būtybės praranda savo buveinę statyboms ir plečia žemės ūkio naudmenas.

Šie marsupialai yra pažeidžiami mirtinų veido navikų, kurie praeina, kai vienas iš šių gyvūnų įkanda kitą. Šie reti vėžiniai veido navikai kelia didžiausią grėsmę šių gyvūnų sveikatai. Ant jo veido ir burnos augantys augliai neleidžia gyvūnui valgyti, todėl jis badauja.

Atsižvelgiant į visas šias grėsmes, nenuostabu, kad oficialus Tasmanijos velnio apsaugos statusas yra Nykstantis . Jų populiacija mažėja. Laimei, juos saugo Tasmanijos pavojų keliančių rūšių apsaugos įstatymas.

Tasmanijos velnio reprodukcija, kūdikiai ir gyvenimo trukmė

Veisimosi sezonas tęsiasi nuo vasario iki balandžio. Kai patelė yra pasirengusi poruotis, ji palieka medžių kvapą visoje buveinėje, kad vyrai galėtų juos rasti. Patinai aptinka šį kvapą ir kovoja su kitais patinais dėl patelės dėmesio. Laimi stipriausias, dominuojantis patinas. Tasmanijos velniai vyrai ir moterys turi daug partnerių per visą savo gyvenimą.

Patelės nėštumo laikotarpis yra maždaug trys savaitės. Vienoje vadoje ji gali turėti iki 50 kūdikių. Kiekvienas kūdikis yra aklas, beplaukis ir sveria maždaug dešimtąją uncijos. Tai yra maždaug razinos dydžio! Naujagimiai tuoj pat šliaužia į motinos maišelį. Dauguma naujagimių neišgyvens. Patelė gali maitinti tik keturis naujagimius. Taigi prie mamos pieno gali patekti tik patys stipriausi ir greičiausi kūdikiai.

Kūdikių Tasmanijos velniai vadinami imps arba džiaugsmais. Pažymėtina, kad kūdikių vombatai, kengūros ir koalos meškos taip pat žinomi kaip džiaugsmai. Šie džiaugsmai pirmus keturis gyvenimo mėnesius būna su mama. Būdamas 50–60 dienų, kiekvieno džiaugsmo kailis greitai auga, o sulaukus 80–90 dienų jų akys atsiveria. Kai džiaugsmai užauga per dideli, kad galėtų likti motinos maišelyje, jie pakimba ant jos nugaros ar pilvo, o ji lipa medžiais ir važiuoja aplink krūmus. Neįprasta, kai džiaugsmas traukiasi žemėmis, kai jis priglunda prie motinos pilvo!

Patelės džiaugsmais rūpinasi pačios. Po keturių mėnesių jie paliekami patelės urve ar duobėje, kol jie atjunkomi. Aštuntą mėnesį jie yra pasirengę palikti motiną ir gyventi savarankiškai. Jauni džiaugsmai yra greiti ir sugeba lipti medžiais be klaidų.

Tasmanijos velniai gamtoje paprastai gyvena maždaug penkerius metus. Seniausias įrašytas buvo pavadintas „Coolah“. Coolahas gimė zoologijos sode ir nelaisvėje gyveno iki septynerių metų.

Šio gyvūno populiacija mažėja dėl vėžinių veido navikų, vadinamų velnio veido naviko liga (DFTD). Ši liga gali būti perduota įkandant kitam Tasmanijos velniui. Laimei, mokslininkai kuria vakciną, kuri galėtų gydyti šį mirtiną vėžį. Sukūrus vakciną, mokslininkai užfiksuos šiuos gyvūnus, paskirs jiems gydymą ir paleis juos atgal į gamtą. Skiepijant Tasmanijos velnius, bus mažiau gyvūnų, platinančių šią ligą per įkandimą.

Tasmanijos velnio populiacija

Tasmanijos velnių skaičius išaugo nuo 140 000 dešimtojo dešimtmečio viduryje iki maždaug 20 000 šiandien. Gyventojų skaičius mažėja dėl užkrečiamo veido vėžio, žinomo kaip DFTD. Jų apsaugos būklė yra: nykstanti.

Tasmanijos velniai zoologijos sode

• Šie žvėreliai yra eksponuojami San Diego zoologijos sodas
• Sužinokite apie juos svetainėje Sent Luiso zoologijos sodas

Peržiūrėti visus 22 gyvūnai, prasidedantys T

Įdomios Straipsniai