„Harpijos erelis“

Harpijos erelio mokslinė klasifikacija

Karalystė
Animalia
Prieglobstis
Chordata
Klasė
Paukščiai
Įsakymas
Accipitriformes
Šeima
Accipitridae
Gentis
Harpija
Mokslinis vardas
Harpia harpyja

„Harpy Eagle Conservation Status“:

Netoli grasino

„Harpy Eagle“ vieta:

Centrinė Amerika
Pietų Amerika

„Harpy Eagle Fun“ faktas:

Viena didžiausių erelių rūšių pasaulyje!

„Harpijos erelio faktai“

Jaunojo vardas
Viščiukai ar perinti
Grupinis elgesys
  • Mažos šeimos
Linksmas faktas
Viena didžiausių erelių rūšių pasaulyje!
Numatomas gyventojų skaičius
Nežinoma
Ryškiausias bruožas
Plunksnų karūna
Kiti vardai)
Amerikos harpijos erelis
Sparnų ilgis
2 m (6,5 pėdos)
Buveinė
Žemumų atogrąžų miškai
Plėšrūnai
Kiti harpijų ereliai
Dieta
Mėsėdis
Mėgstamiausias maistas
Tinginiai, beždžionės, driežai, graužikai, maži elniai ir paukščiai
Dažnas vardas
„Harpijos erelis“
Vieta
Centrinė ir Pietų Amerika
Vidutinis sankabos dydis
1 arba 2 kiaušiniai
Šūkis
Talonas yra grizlio meškos nagų dydžio!
Grupė
Paukščiai

Harpijos erelio fizinės charakteristikos

Spalva
  • Juoda
  • Balta
  • Ir Pilka
Odos tipas
Plunksnos
Didžiausias greitis
50 mylių per valandą greičiu
Gyvenimo trukmė
25–35 metai laukinėje gamtoje
Svoris
5–9 kg (11–20 svarų)
Ilgis
89 cm - 102 cm (35 colių - 40 colių)
Lytinės brandos amžius
4 ar 5 metai

Harpijos erelis yra baisus plėšrūnas, ištikimas partneris ir slaugantis tėvas.



Apsigyvenęs giliai Vakarų pusrutulio atogrąžų miškuose, harpijos erelis nukerta įspūdingą figūrą. Juodos ir baltos spalvos, karališkas plunksnų vainikas ir ilga, elegantiška uodega ši rūšis suteikia neabejotiną vaizdą savo gimtojoje buveinėje. Nepaisant mažėjančio gyventojų skaičiaus, šiuo metu jis yra plačiai paplitęs plačioje teritorijose aplink Amerikos pietus. Tačiau dėl nuolatinio buveinių nykimo ir medžioklės gali kilti visiško išnykimo pavojus.



Įdomios Straipsniai