Dramblio antspaudas

Mokslinė dramblių ruonių klasifikacija

Karalystė
Animalia
Prieglobstis
Chordata
Klasė
Žinduoliai
Įsakymas
Carnivora
Šeima
Felidae
Gentis
Mirounga
Mokslinis vardas
Mirounga

Dramblio ruonio išsaugojimo būklė:

Mažiausiai susirūpinimo

Dramblio ruonio vieta:

Vandenynas

Dramblio ruonio faktai

Pagrindinis grobis
Žuvys, kalmarai, aštuonkojai
Skiriamasis bruožas
Ilga bagažinę primenanti nosis ir didelis kūnas
Buveinė
Šiltas pakrantės vanduo arti žemės
Plėšrūnai
Žmogus, rykliai, banginiai žudikai
Dieta
Mėsėdis
Vidutinis šiukšlių dydis
1
Gyvenimo būdas
  • Banda
Mėgstamiausias maistas
Žuvis
Tipas
Žinduolis
Šūkis
Didžiausia ruonių rūšis pasaulyje!

Dramblio ruonio fizinės charakteristikos

Spalva
  • Ruda
  • Pilka
  • Juoda
  • Taigi
Odos tipas
Kailiniai
Didžiausias greitis
12 mylių valanda
Gyvenimo trukmė
18 - 22 metai
Svoris
900 kg - 3 000 kg (2 000 - 6 000 svarų)
Ilgis
3–5 m (10–16 pėdų)

Drambliai ruoniai gali pasinerti į vandenyną daugiau nei 5000 pėdų ir sulaikyti kvėpavimą dvi valandas.



Tokio ruonio nosies formos nosis leidžia lengvai suprasti, kaip jis gavo savo vardą. Vidutinis šiaurinio dramblio ruonio gyvenimo laikas yra devyneri metai, o dramblio ruonis, gyvenantis Antarkties regione, gali gyventi nuo 20 iki 22 metų. Ruonių patinai gali sverti iki 4,5 tonos. Jie yra mėsėdžiai gyvenantis laikantis dietos kalmarai , žuvis , spinduliai , pingvinai , ir kai kurios mažos rūšys rykliai .



5 dramblio antspaudo faktai

• Šie ruoniai vandenyje praleidžia maždaug devynis metų mėnesius.

• Jie yra puikūs plaukikai, tačiau nepatogiai juda būdami sausumoje.

• Dramblių ruonių patinai vadinami jaučiais.

• Šie ruoniai buvo sumedžioti XIX amžiuje, kol jie beveik išnyko.

• Dramblio ruonis tampa suaugęs trejų metų amžiaus.

Dramblio ruonio mokslinis pavadinimas

Šių ruonių mokslinis pavadinimas yra Mirounga. „Mirounga“ arba „miouroung“ yra australų aborigenų žodis, reiškiantis ruonį. Dramblio ruonis priklauso Phocidae šeimai ir Mammalia klasei.



Yra dvi dramblių ruonių rūšys: šiaurinė (Mirounga angustirostris) ir pietų (Mirounga leonina).

Dramblio ruonio išvaizda ir elgesys

Šie ruoniai yra padengti šviesaus arba tamsaus įdegio arba pilkšvo kailio sluoksniu. Nors ruonių patinai turi didelę į kamieną panašią nosį, dar vadinamą probosu, ruonių patelių nosis yra įprasto dydžio. Šie ruoniai turi didelį, apvalų veidą, tamsias akis ir ūsus.

Jo dviejų trumpų priekinių užuolaidų galuose yra nagai, kurie atrodo kaip ilgi, tamsūs nagai. Jo užpakalinės plėvelės yra sujuostos, todėl šis padaras yra vienas iš labiausiai patyrusių plaukikų vandenyne!

Ruonių patinai yra daug didesni nei patelių. Šiaurinio dramblio ruonio patinas gali sverti net 4400 svarų ir užaugti iki daugiau nei 13 pėdų ilgio. Patelė sveria apie 1300 svarų ir užauga maždaug 10 pėdų ilgio. Arba pietinio dramblio ruonio patinas sveria apie 11 000 svarų ir užauga apie 16 pėdų ilgio! Šios rūšies ruonių patelė sveria apie 2000 svarų ir užauga maždaug 10 pėdų ilgio.

Pavyzdžiui, ruonio patinas, sveriantis 4400 svarų, sveria maždaug tiek pat, kaip raganosis, o 2000 svarų sverianti patelė savo svoriu prilygsta dviem fortepijonams. Nenuostabu, kodėl dauguma gyvūnų vengia šių ruonių!

Žvelgiant į šių ruonių ilgį, dešimties pėdų dramblio ruonis yra lygus pusei suaugusios žirafos. 16 pėdų ilgio ruonio ilgis yra lygus dviem pilno dydžio eglutėms. Milžiniškas dramblio ruonių patinas užima ilgiausią rekordą - beveik 22 pėdų!

Šio plombos trumpos priekinės ir užpakalinės kelnės turi konkretų tikslą. Priekinės užuolaidos padeda šiems ruoniams pakeisti plaukimo kryptį, o užpakalinės juostinės juostos juda į priekį per vandenyną. Esant sausumoje, šie ruoniai naudojasi savo priekinėmis plėvelėmis, norėdami pasisupti į priekį, tuo pačiu vilkdami užpakalines šlepetes. Nesunku suprasti, kodėl šis ruonis labiau mėgsta būti vandenyje!

Dramblio ruoniai yra vieniši ir socialūs. Plaukdami vandenyne jie būna vieniši. Tačiau grįžę į žemę ir veisimosi sezono metu prisijungę prie rookery, jie tampa socialūs. Ruonių grupė turi daug pavadinimų, įskaitant bandą, bobą, koloniją ar haremą (tik moterys).

Drambliai ruoniai yra itin teritoriniai ir gali būti labai agresyvūs gindami savo kranto plotą. Ruonių patinas surenka 40–50 ruonių patelių arba haremą, kad liktų jo teritorijoje. Jei vienas patinas bando įsiveržti į kito teritoriją, tai gali sukelti kruviną, smurtinę kovą, nes teritorija yra ginama. Tai taip pat labai triukšminga. Ruonių patinėliai, kovodami su kitu patinu, skleidžia gilius, aidinčius garsus, panašius į būgnų ritmus.

dramblio ruonis (Mirounga angustirostris) du dramblio ruoniai

Dramblio ruonių buveinė

Šiauriniai dramblių ruoniai gyvena Ramiojo vandenyno šiaurėje netoli Baja Kalifornijoje, Meksikoje iki Aleutų salų ir Aliaskos įlankos. Pietiniai dramblių ruoniai gyvena Antarkties ir Antarkties vandenyse.

Šie ruoniai migruoja į vandenyną ir kelis mėnesius medžioja maistą. Jūrų biologai nustatė, kad ruonių patinai eina panašiu keliu, o ruonių patelės pasirenka skirtingus kelius keliaujant vandenyne. Gruodžio viduryje šie ruoniai grįžta į žemę perėti, kovo pabaigoje grįždami į vandenyną.

Storieji riebalų sluoksniai ant šių ruonių juos šildo plaukdami per šaltą vandenyno vandenį. Be to, jie turi specialiai išvystytus plaučius, kurie išsiskleidžia, kai jie giliai neria į vandenyną maistui ir vėl prisipildo oro.



Dramblių ruonių dieta

Ką valgo dramblių ruoniai? Kalmarai , spinduliai , pingvinai , mažas ryklys , krabai ir žuvis visi yra šių mėsėdžių valgiaraštyje. Per maždaug devynis mėnesius, praleistus vandenyne, jie retai pastebimi vandens paviršiuje. Jie arba plaukia tiesiog po paviršiumi, arba neria į gelmes ieškodami maisto. Šie ruoniai šiais mėnesiais į savo kūną įneša daug riebalų. Prasidėjus poravimosi sezonui, jie pradeda nevalgius (nevalgo).

Dramblių ruonių plėšrūnai ir grėsmės

Didieji baltieji rykliai ir banginiai žudikai yra du šių ruonių plėšrūnai. Jie tokie dideli, kad vandenyne jie turi labai mažai plėšrūnų.

Tačiau žmonių žvejybos veikla gali kelti grėsmę šiems ruoniams. Jie kartais susipainioja su dideliais komerciniais žvejybos tinklais, dėl kurių smarkiai susižeidžia arba žūva. Be to, šiuos ruonis kartais patiria dideli laivai ir kiti vandenyno laivai, kurie gali sukelti jų mirtį.

Aplinkos įvykiai, pavyzdžiui, uraganai ir tropinės audros, gali sumažinti dramblių ruonių populiaciją. Ruonių jaunikliai, kurie dar nėra stiprūs plaukikai, gali būti nušluoti ir nužudyti per šiuos oro įvykius.

Vienu metu šiuos ruonius medžiojo brakonieriai dėl aliejaus savo purvynuose. Dabar jie turi teisinę apsaugą nuo brakonieriavimo veiklos. Pagal dramblių ruonių apsaugos būklę Tarptautinė gamtos apsaugos sąjunga (IUCN) , yra mažiausiai susirūpinimo .

Dramblio ruonio reprodukcija, kūdikiai ir gyvenimo trukmė

Dramblių ruonių poravimosi sezonas prasideda gruodį. Jie išeina iš vandenyno ir įsikuria sausumoje. Ruonių dramblių patinai, dar vadinami jaučiais, į patalynę atvyksta prieš pateles. Ruonių patinai tarpusavyje kovoja dėl teritorijos ir dominavimo. Ruonių patinas pakelia viršutinę kūno pusę, kartais leidžiant jam atsistoti šešias pėdas. Du ruonių patinai daužo vienas kitą nosimi, panašią į dramblį, įkanda ir stumia vienas kitą, kol vienas pasiduoda ar sužeistas, negali tęstis. Tai triukšmingas, pavojingas susitikimas!

Kai dominuojantys ruonių patinai nustato savo teritoriją, ruonių patelės atkeliauja iš vandenyno. Ruonio patinas savo teritorijoje turi nuo 40 iki 50 patelių. Moterų grupė vadinama haremu. Patinas poruojasi su dauguma haremo patelių.

Ruonių ruonių patelių nėštumo laikotarpis yra 11 mėnesių. Kai ruonių patelė pastoja, ji grįžta į vandenyną. Vėliau ji grįš į krantą ir gyvai pagimdys vieną kūdikį, dar vadinamą šuniuku. Naujagimis ruonių šuniukas sveria apie 75 svarus ir yra padengtas juodu kailiu. The šuniukas geba matyti, girdėti ir judėti nuo pat gimimo.

Ruonių motina vieną mėnesį slaugo savo jauniklį, tada jis pradeda valgyti kietą maistą. Motina palieka savo šuniuką vos po mėnesio ir prieš išeidama iš bokšto veisiasi su patinu, kad grįžtų į vandenyną. Mėnesio amžiaus dramblys ruonių jauniklis turi pats išmokti ir praktikuoti savo plaukimo ir medžioklės įgūdžius.

Vidutinis šiaurinio dramblio ruonio gyvenimo laikas yra devyneri metai, o pietinio dramblio ruonio gyvenimo trukmė svyruoja nuo 20 iki 22 metų. Ruonių patelės paprastai gyvena ilgiau nei ruonių patinai, nes ruonių patinai turi kovoti dėl teritorijos ir kartais patirti gyvybę trumpinančių sužalojimų. Šie ruoniai taip pat yra pažeidžiami įvairių odos ligų.

Dramblių ruonių populiacija

Manoma, kad šiaurinių dramblių ruonių populiacija yra apie 127 000. Netoli Meksikos pakrantės gyvena 26 000 žmonių, o likusi dalis gyvena prie Kalifornijos krantų. Yra maždaug 650 000 pietinių dramblių ruonių.

Šių ruonių populiacija yra arba stabili, arba didėja. Tai gera žinia, turint omenyje, kad XIX amžiuje jie beveik išnyko dėl brakonieriavimo veiklos. Šiandien abiejų rūšių apsaugos būklė yra mažiausiai susirūpinimo .

Peržiūrėti visus 22 gyvūnai, prasidedantys E

Įdomios Straipsniai