Arkties vilkas

Arkties vilko mokslinė klasifikacija

Karalystė
Animalia
Prieglobstis
Chordata
Klasė
Žinduoliai
Įsakymas
Carnivora
Šeima
Canidae
Gentis
Kanis
Mokslinis vardas
Canus Lupus Arcticus

Arkties vilko apsaugos būklė:

Mažiausiai susirūpinimo

„Arkties vilkas“ vieta:

Šiaurės Amerika

Arkties vilko faktai

Pagrindinis grobis
Elnias, briedis, briedis
Buveinė
Žolinės lygumos ir tundros miškai
Plėšrūnai
Žmogus
Dieta
Mėsėdis
Vidutinis šiukšlių dydis
4
Gyvenimo būdas
  • Paketas
Mėgstamiausias maistas
Elniai
Tipas
Žinduolis
Šūkis
Nepaprastai universalus ir prisitaikantis!

Arkties vilko fizinės charakteristikos

Spalva
  • Pilka
  • Balta
Odos tipas
Kailiniai
Didžiausias greitis
46 mylių valanda
Gyvenimo trukmė
7 - 10 metų
Svoris
25 kg - 40 kg (55 svarai - 88 svarai)
Ilgis
60 cm - 91 cm (24 colių - 36 colių)

'Arkties vilkas gyvena namuose tose vietose, kur temperatūra gali nukristi žemiau užšalimo.'



Arkties vilkai gyvena Grenlandijoje, Aliaskoje, Islandijoje ir Kanadoje. Tačiau šie vilkai gyvena urvuose, o ne tankumose, kaip kitų tipų vilkai. Jų trumpos nosys ir mažos ausys padeda palaikyti kūno šilumą tundroje. Arkties vilko nukeliauta teritorija gali siekti šimtus mylių.



„Arkties vilko“ faktai

• Šie vilkai keliauja maždaug po šešis būrius

• Gamtoje jie gyvena apie 7 metus

• Jie turi storą, baltą kailį, izoliuotą nuo labai šaltos temperatūros

• Vilko jaunikliai gimsta su mėlynais vilkdalgiais, kurie augdami keičiasi į geltoną / auksinį

Arkties vilko mokslinis pavadinimas

Arkties vilkas yra įprastas šio žinduolio pavadinimas, nors jis kartais vadinamas poliariniu ar baltuoju vilku. Jo mokslinis pavadinimas yra Canis Lupus Arctos. Ji priklauso Canidae šeimai ir jos klasė yra Žinduoliai. Jo mokslinis pavadinimas „Canis“ reiškia šunį, o vilkligė - vilką. Žodis „Arctos“ reiškia poliarinį regioną. Arkties vilkas neturi porūšio, tačiau jis yra artimas pilkojo vilko giminaitis.



Arkties vilko išvaizda ir elgesys

Suaugęs arktinis vilkas gali sverti nuo 70 iki 125 svarų. 70 kilogramų sveriantis vilkas yra lygus 4 suaugusių taksų svoriui. Jie yra nuo 2 iki 3 pėdų aukščio ir gali būti iki 5 pėdų ilgio, įskaitant uodegą. Pagalvokite apie vidutinę eglutę. Arkties vilko kūnas yra maždaug tris ketvirčius ilgesnis už tą medį.

Baltas ar kartais pilkšvas šio vilko kailis turi du sluoksnius. Viršutinis sluoksnis tampa storesnis, kai temperatūra tundroje krinta. Arčiausiai vilko odos esantis kailio sluoksnis yra nepralaidus vandeniui. Neperšlampamas kailio sluoksnis padeda šiam vilkui išlikti sausam ir palaikyti kūno šilumą esant žemesnei temperatūrai.

Kartu su izoliuotais kailiniais arktiniai vilkai turi letenas storomis pagalvėlėmis, leidžiančiomis vaikščioti ant užšalusios žemės. Be to, šios pagalvėlės suteikia sukibimą su slidžiu paviršiumi, kuriuo jie vaikšto ir bėga. Arkties vilkai bėga medžiodami muskusus ar kitus grobius. Greičiausias užfiksuotas arktinio vilko greitis yra 46 mylių per valandą.

Galima galvoti apie vilką kaip apie vienišą gyvūną, tačiau Arkties vilkai keliauja maždaug po šešis. Šie vilkai gyvena nepaprastai šaltame klimate, todėl su žmonėmis susiduria retai. Paprastai žmonės nenori keliauti į šias šaltas vietas! Jie nėra agresyvūs gyvūnai, nebent jie gina savo teritoriją nuo vilko ar kito gyvūno.

Arkties vilkas, stovintis žolėje

Arkties vilkų buveinė

Arkties vilkai gyvena Kanados šiaurėje, Grenlandijoje, Aliaskoje ir Islandijoje. Jie gyvena šiuose Arkties regionai ištisus metus. Be to, šiuose regionuose yra tamsūs periodai, kurie trunka apie 5 mėnesius. Taigi, Arkties vilkai prisitaikė gyventi tamsoje ir šaltyje. Užuot gyvendami žemėje, Arkties vilkai gyvena urvuose arba ieško prieglobsčio uolienų atodangose. Žemė šiuose Arkties regionuose visada yra užšalusi, todėl jiems neįmanoma kasti tradicinių duobių.

Arkties vilko dieta

Ką valgo Arkties vilkai? Arkties vilkai valgo arktinius kiškius, karibu , lemingai ir muskusai. Arkties vilkas yra mažesnis už artimą giminaitį - pilką vilką. Taigi, jums gali būti įdomu, kaip vienas arktinis vilkas galėtų sumedžioti ir nužudyti stambius žinduolius. Atsakymas yra toks: jie nemedžioja vieni. Vilkų būrys kartu išskirs silpną karibų ar muskusų bandos narį, kurį reikia sugauti. Didelį žinduolį vilkų būrys suės maždaug per savaitę. Arkties vilkas per vieną šėrimo periodą sugeba suvalgyti apie 20 svarų gyvulinės mėsos. Pagalvokite apie 20 svarų mėsos, kurios svoris būtų toks pat kaip dviejų didelių galonų skardinių dažų.



Arkties vilko plėšrūnai ir grėsmės

Baltieji lokiai yra vieninteliai arktinių vilkų plėšrūnai. Jei jaunas vilko jauniklis klajoja iš olos, jį gali užmušti lokys ar kitas vilkas. Kai žmonės leidžiasi ten, kur gyvena Arkties vilkai, jie kelia grėsmę ir jiems.

Arkties vilkas nevalgęs gali išgyventi 4 ar 5 mėnesius. Jis gali išgyventi iš organizme sukauptų riebalų. Tačiau, norint išgyventi šį atšiaurų klimatą, jis galiausiai turi maitintis. Jei vilkas yra susilpnėjęs dėl alkio, jį gali užpulti kiti vilkai.

Oficialus Arkties vilko apsaugos statusas yra: Mažiausiai susirūpinimo . Kadangi jie gyvena tokioje atšiaurioje aplinkoje, medžiotojai jiems negresia ir negresia, o jų buveinei negresia pavojus.

Reprodukcija, kūdikiai ir gyvenimo trukmė

Arktinių vilkų pakuotėje tik beta pakuotės alfa susiporuos su beta patele. Žinoma, kad Arkties vilkai apsistoja pas vieną porą. Tai padeda kontroliuoti vilkų jauniklių, dar vadinamų vytelėmis, skaičių, todėl jiems bus pakankamai maisto. Nėštumo laikotarpis yra 63 dienos, o motina gyvai pagimdo 2–3 vilkų jauniklius. Naujagimiai jaunikliai turi tamsų kailį ir mėlynus raineles, kurie senstant keičiasi į geltoną. Gimę jie sveria apie 3–4 svarus, tačiau greitai pradeda priaugti daugiau. Arkties vilkai atsiveda vėliau gegužės mėnesį, o kartais ir birželio pradžioje. Tai skiriasi nuo pilkųjų vilkų. Pilkieji vilkai atsiveda balandžio mėnesį ir jų vadoje paprastai būna 4–5 jaunikliai.

Jie gimsta užmerkę akis ir ausis, tačiau sugeba pamatyti ir girdėti maždaug per 12–14 dienų. Mažyliai gali šiek tiek šliaužti, ypač kai jie nori slaugyti iš savo motinos. Po kelių savaičių jaunikliai pradeda graužti mažus kramtyto maisto gabalėlius, kuriuos jiems atnešė mama.

Arkties vilkų jaunikliai urve ar duobėje būna apie 6 savaites. Po 6 savaičių jie prisijungia prie užsiėmimų ir jau pilnai suaugę 8 mėn. Paprastai suaugę jaunikliai metus laiko tą patį paketą.

Vidutinė arktinių vilkų patinų ir moterų gyvenimo trukmė yra apie 7 metus laukinėje gamtoje ir 20 metų nelaisvėje. Viena iš dažniausiai pasitaikančių ankstyvos Arkties vilko žūties priežasčių yra maisto trūkumas atšiauriame klimate. Maisto gali būti ribotas kiekis, alfa patelės ir beta patelės paimamos pakuotėje. Kita ankstyvos mirties priežastis yra sužalojimas. Arkties vilkas gali būti sužeistas medžioklės metu ir sužalojimas gali būti užkrėstas. Nors nėra užregistruoto seniausio Arkties vilko amžiaus, seniausias žinomas vilkas pasaulyje yra Kanados vilkas, vardu Maddie. Ji yra 19 metų ir užaugo vilkų šventovėje.

Gyventojai

Arkties vilkų populiacija yra apie 200 000. Jie nėra laikomi rūšimi, kuriai gresia pavojus, ir yra oficialiai įtraukti į sąrašą Mažiausiai susirūpinimo. Pagrindinė priežastis, dėl kurios Arkties vilkams nėra grėsmės, yra tai, kad jie gyvena užšaldytoje tundroje, kur keliauja labai mažai žmonių ir kur gali išgyventi labai nedaug kitų gyvūnų. Viena didžiausių šių vilkų populiacijų yra šiaurinėje Aliaskoje.

Peržiūrėti visus 57 gyvūnai, prasidedantys A

Įdomios Straipsniai